Examensarbete

På Becquerel Sweden arbetar vi uteslutande med solcellsfrågor, och oftast finns det till koppling till statistikinsamling, datagenerering eller dataanalys. Ofta har vi pågående forskning- och utvecklingsprojekt som lämpar sig för examensarbeten för ingenjörer som studerar inom områden som förnybar energi, systemvetenskap, IT eller teknisk fysik.

Vi har god förståelse för examensarbetets betydelse för den enskilda studenten och erfarenhet av handledning både på plats och på distans. Vi erbjuder gladeligen våra examensarbetare en skrivbordsplats på vårt kontor i Knivsta.

Intresseanmälan

Med jämna mellanrum annonserar vi om möjliga projekt för examensarbetare. Dessa hittar ni enklast genom vår linkedinsida.

Möjligheterna begränsas däremot inte till våra utlysningar, utan vi är beredda att forma ett projekt utifrån din profil om det passar våra projekt och vi har kapacitet att ta emot en examensarbetare. Det bästa är om du hör av dig med minst ett par veckors framförhållning innan kursstart. Det går också bra att skicka en intresseanmälan så kan vi höra av oss om det uppstår något lämpligt projekt, skicka då ditt CV och ett personligt brev till: amelia@becquerelsweden.se.

Examensarbeten

TidsperiodTitelExamensarbetareUppdragsbeskrivning
Mars 2022 – pågåendeVidareutveckling av globalt statistikverktyg för uppskattning av solkraftsutbyggnadAlbin ÅbrinkBecquerel Sweden har i tre etapper utvecklat en statistisk metod, NJORD, där internationella handelsströmmar i form av tulldata av solcellsmoduler analyseras, för att sedan omvandlas till en uppskattad installerad solcellseffekt. Målet med examensarbete är således att vidareutveckla och optimera det befintliga statistiska verktyget.
Jan 2022 – Sep 2022Socioekonomisk analys av solcellsutbyggnaden i tre svenska kommunerSofia EkbringLäs rapporten här.
Sep 2021 – Jun 2022Simulering av en hur en ökad installerad solcellseffekt påverkar priset på elspotmarknadenSaga FahlénLäs rapporten här.
Jan 2021 – Jun 2021Vidareutveckling av globalt statistikverktyg för uppskattning av solkraftsutbyggnadLova Rosenqvist
Ulrika Gustavsson
Läs rapporten här.
Okt 2020-Apr 2021En studie av värdefaktorer som verktyg för svensk elsystemanalysErik SjöströmLäs rapporten här.
Apr 2020- Sep 2020Revidering av installerad solcellskapacitet på utvecklingsmarknader genom tulldataanalysAmelia Oller WesterbergLäs rapporten här.