Examensarbete

På Becquerel Sweden arbetar vi uteslutande med solcellsfrågor, och oftast finns det till koppling till statistikinsamling, datagenerering eller dataanalys. Ofta har vi pågående forskning- och utvecklingsprojekt som lämpar sig för examensarbeten för ingenjörer som studerar inom områden som förnybar energi, systemvetenskap, IT eller teknisk fysik.

Vi har god förståelse för examensarbetets betydelse för den enskilda studenten och erfarenhet av handledning både på plats och på distans. Vi erbjuder gladeligen våra examensarbetare en skrivbordsplats på vårt kontor i Knivsta.

Intresseanmälan

Med jämna mellanrum annonserar vi om möjliga projekt för examensarbetare. Dessa hittar ni enklast genom vår linkedinsida.

Möjligheterna begränsas däremot inte till våra utlysningar, utan vi är beredda att forma ett projekt utifrån din profil om det passar våra projekt och vi har kapacitet att ta emot en examensarbetare. Det bästa är om du hör av dig med minst ett par veckors framförhållning innan kursstart. Det går också bra att skicka en intresseanmälan så kan vi höra av oss om det uppstår något lämpligt projekt, skicka då ditt CV och ett personligt brev till: johan@becquerelsweden.se.

Examensarbeten

TidsperiodTitelExamensarbetareProjektbeskrivning
jan 2024 – jun 2024Marknadsanalys av kvarvarande potential för solenergianläggningar inom olika marknadssegment och demografiska statistikområdenErik Ekstrand
Fredrik Hermodsson
Läs rapporten här.
jan 2024 – jun 2024Implementering av en snöförlustmodell för att förbättra noggrannheten vid timvis simulerad solkraftproduktionGustav ÖhgrenLäs rapporten här.
jan 2024 – jun 2024Vidareutveckling och optimering av CNN-klassifikationsalgoritmen Alfrödull för noggrannare identifiering av solenergisystemErik LindvallLäs rapporten här.
Sep 2023 –Feb 2024Current state of the EU photovoltaic industry
— An in-depth look at the ingot-wafer supply chain
Oscar Rodolfo Ortega AlvaradoLäs rapporten här.
jan 2023 –
juni 2023
Simulering av decentraliserad solelproduktion på kommunnivåSara Ericson
Lisa Molin
Läs rapporten här.
jan 2023 –
juni 2023
Fördjupningsstudie i den Europeiska värdekedjan för byggnadsintegrerade solceller Gerardo López Pinto Y Velasco Fredrik ÖzarasLäs rapporten här.
juli 2022 –
juni 2023
Matematisk modellering av utmatad växelriktareffekt i solcellsparkerShashidhar SuragimathLäs rapporten här.
mar 2022–
jan 2023
Vidareutveckling av globalt statistikverktyg för uppskattning av solkraftsutbyggnadAlbin ÅbrinkLäs rapporten här.
jan 2022 –
sep 2022
Socioekonomisk analys av solcellsutbyggnaden i tre svenska kommunerSofia EkbringLäs rapporten här.
sep 2021 –
jun 2022
Simulering av en hur en ökad installerad solcellseffekt påverkar priset på elspotmarknadenSaga FahlénLäs rapporten här.
jan 2021 –
jun 2021
Vidareutveckling av globalt statistikverktyg för uppskattning av solkraftsutbyggnadLova Rosenqvist
Ulrika Gustavsson
Läs rapporten här.
okt 2020 –
apr 2021
En studie av värdefaktorer som verktyg för svensk elsystemanalysErik SjöströmLäs rapporten här.
apr 2020 –
sep 2020
Revidering av installerad solcellskapacitet på utvecklingsmarknader genom tulldataanalysAmelia Oller WesterbergLäs rapporten här.